The name of the wind- Patrick Rothfuss

Fra arkivet- August 2019


I en liten landsby bor en mann ved navn Kote. Han driver spisestedet sitt, og lever et rolig liv. Så en dag kommer det en historieforteller. Kote redder han fra en demon, og det kommer frem at Kote egentlig er Kvothe, legendarisk musiker, trollmann og sverdkjemper. Ryktene går om at han drepte kongen, og er årsaken til krigen som nå berører hele verden. Han går motvillig med på og fortelle sin historie, og vi får være med helt fra starten.

Denne boken er utrolig. Alle som noen gang har tenkt tanken på å lese fantasy, dette er serien du begynner med. En utrolig verden, med karakterer som har uvanlig dybde og sjel. Alt er innhyllet i en aura av mystikk, og du blir så nysgjerrig på alt at det nesten ikke er til å holde ut. Skrevet med en flyt og eleganse få andre verk kan måle seg mot, drar verket deg inn i en innfløkt historie der få ting er kjent, og enda færre ting er slik som det virker.


Det er to parallelle historier, den med vertshus eieren Kote, og den med den utrolige Kvothe. Det føles ikke som et
irriterende avbrudd i hovedhistorien, men isteden som et naturlig temposkifte hvor det skjer spennende ting i hver ende. Du vil hele tiden tilbake til den historien du ikke er i, for å finne ut nøyaktig hva som egentlig foregår.


Kort sagt, denne er vanskelig å mislike. Spennede uten og være unødvendig grotesk, er dette en bok jeg kan anbefale for så og si alle fantasyelskere, og egentlig alle andre og.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *