Om

@lineleserlitteratur så dagens lys en sommerdag i 2019, da undertegnede hadde røket korsbåndet og desperat trengte en hobby.

Nå har jeg tatt med meg den digitale bokhyllen min og flyttet til mitt helt egne domene. Dette er av flere grunner, den mest presserende var å slippe unna Metas, og dermed Instagrams lange klør.

Slik situasjonen er på nett idag anser jeg det for eksistensielt utholdelig og befinne meg et øyeblikk mer enn jeg må på Meta sine plattformer. Dette kommer av at Meta lever av annonseintektene du genererer når du bruker tid på plattformen deres. Derfor bruker de dine personverndata, algoritmer og psykologiske triks for å holde deg pålogget lengst mulig, og for å få deg til å komme ofte tilbake. Slik blir både vår tid og oppmerksomhet fragmentert. Det er ikke forenlig med å forsvinne i en god bok!

På mitt nye nettsted er jeg, og forhåpentligvis du, fri for det verste av oppmerksomhetsøkonomiens ergeligste konsekvenser. I og med at dette er noe så sjeldent som en ganske statisk nettside. Jeg håper du ikke vil bruke lengre tid her en absolutt nødvendig, og lover sjeldne oppdateringer, dempet belysning og middels interessant innhold.

Hvis du mot formodning skulle være interessert i den (enda) mer politiske siden av saken kan du sjekke ut arbeidet jeg gjør i interesseorganisasjonen Eksist!

God lesning!

Line, 22. August 2023, Oslo