The Da Vinci code – Dan Brown

Fra arkivet – 9 juli 2020

Et mystisk drap, en innfløkt kode. Robert Langdon befinner seg plutselig midt i en eldgammel gåte, hvor utfallet kan forandre verden. Det er bare ett problem. Han er ikke den eneste.

Dan Browns thriller er stappet full med koder, mysterier og forviklinger. Man blir hektet umiddelbart, og må vite hva som skjer videre. Bakgrunnsarbeidet for å skrive en bok som dette er uten tvil fryktelig omfattende, og man lærer en del om kunst og kultur, som ellers er for de spesielt interesserte.

Språket er lekende lett, og det er sjelden man leser bøker som kan slukes på denne måten. Likevel ble jeg ikke frelst. Det som var spennende var mysteriet, og jeg syntes det ble avslørt litt for fort. Det var den første halvdelen som virkelig var bra, etter det er det ikke nok til å holde de litt todimensjonale karakterene oppe, eller til å gjøre meg veldig engasjert i deres ve og vel.

Igjen med forbehold om at jeg er feil leser for thrillere, må jeg si at jeg ble direkte skuffet av slutten. Dette er et godt eksempel på at veien er mer interessant en målet, og jeg satt litt igjen med at Brown hadde laget kodene som førsteprioritet, og så funnet et mysterie som passet.

Men, for all del, en spennende bok, og jeg koste meg med mysteriet. Kan anbefales hvis du ønsker litt lettbeint lesestoff uten særlig mye motstand


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *