Six of crows – Leigh Bardugo

Fra arkivet – Juni 2020

En gruppe med kriminelle utskudder, i en mørk og dyster verden. Ett oppdrag og en pris på millioner. Spørsmålet er ikke om de tar det, men om de overlever.
Dette er en førstesklasses tyverhihistorie satt i en fantasypreget verden. Til tross for annerledes klesplagg, og omgivelser, har den samme sjarm som filmen Oceans eleven. Hvem elsker ikke listige tyver på jakt etter en skatt!

For jeg må inrømme at det ikke er fantasyverden som får meg til å like denne. Det er karakterene, pøsnkingen og spenningen som får meg til å bli med inn i boka. Med lett dialog, og raske vendinger blir man sugd med inn i tidenes forbrytelse.
For det er kanskje ikke førsteklasses litteratur. Og dialogen virker kanskje litt påtatt og klisjéfylt til tider, men jeg lever godt med det. Jeg har et svakt punkt for underdoger, og Bardugo utnytter det til det fulle.

Så om du ikke er så veldig fan av fantasy, men digger slue planer, eller omvendt kan dette kanskje være boken for deg. Jeg likte den i allefall godt, og må nok investere i oppfølgeren.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *