En av oss lyver – Karen M. McManus

Fra arkivet – desember 2019


Fem elever. En gjensitting. Bare fire går ut av rommet igjen. Hva skjedde med Simon? Og hadde det noe med de mørke hemmelighetene han visste å gjøre?
Boken bygger på fire stereotypien. Skjønnheten, Nerden, Sportstjernen og Forbryteren. I utganspunktet ikke et godt tegn. Men disse karakterene er bare stereotyper på utsiden. Vi blir med bak fasaden, imens vi prøver å nøste opp hva som egentlig skjedde. For alle fire har hemmeligheter som de ikke vil ha ut av mørket. Spørsmålet er bare hvem som er villig til å drepe for å holde dem der.

Dette er et ungdomsdrama pakket inn i en krimroman. Jeg syntes absolutt mysteriet var spennende, men det var hemmelighetene i seg selv, og lagene de avslørte som er det beste med boka. For dette er også en historie om hvordan stereotyper blir skapt, og hva som ligger bak. Og hvordan man kanskje ikke er så forskjellige som man skulle tro.

En av oss lyver er et friskt innslag i krimsjangeren, og en spennende ungdomsbok med stort slukepotensiale. Denne leser du på en kveld hvis du først blir hekta.

Anbefales til unge krimelskere!


2 kommentarer til “En av oss lyver – Karen M. McManus”

  1. amalie avatar
    amalie

    Jeg ble hekta, men jeg leste den på en uke

    1. Line avatar

      Trist når spennende bøker ikke er lange nok:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *