SPQR – Mary Beard

Fra arkivet – 10. november 2019

When in Rome….
Det er skrevet mange reiseguider, og denne faller nok ikke innenfor den kategorien. Men når man først skal til «the eternal city» er det greit med litt bakgrunnsinformasjon. Og en ting kan jeg love deg: kommer du gjennom disse 547 sidene er du sikret å henge med på alt guiden din forteller.

Roma’s historie er lang, omfattende og veldig imponerende. Beard er en ypperlig veiviser som klarer å holde deg hektet gjennom grundige skildringer av den spede fødselen til det som skulle bli et av de mektigste imperiene verden har sett. Det er en faktakilde uten like, med kloke refleksjoner og morsomme innspill.

Men det skal sies, den har ikke helt sluke potensiale. Det er så mye informasjon at om du ikke har solide knagger å henge det på, blir man litt svimmel i lengden, så den egner seg nok best i små porsjoner. Det er umulig å få med seg alt, men du får med deg veldig mye, og plutselig står du i Roma og forteller reisefølget akkurat hvordan det hadde seg at 7 egyptiske obelisker havnet i Roma.

Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke rakk hele boka før jeg dro, men gleder meg til resten, for det er veldig spennende når man har overskudd.
Anbefales til alle som planlegger en tur til den italienske hovedstaden, eller bare syntes det er interessant med verdensherredømme og sånt.

Beklager for at jeg er litt i det seneste laget, men ble distrahert av diverse slående monumenter.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *