The Hitchhiker’s Guide to The Galaxy – Adam Douglas

Dagen til Arthur Dent starter ikke ideelt. Han våkner til lyden av bulldosere som står klare for å rive ned huset sitt. Han kan i midlertidig trøste seg med om at ett par timer er det problemet ute av verden, bokstavlig talt.

Dette er den sprøeste boka jeg har lest i år. Det skjer så mye her man bare på akseptere for å ikke falle helt av lasset. Gjennom 184 sider med scifi eskapader utslipper Arthur, den superintelligente, kronisk nedstemte roboten Marvin og Ford med fler situasjoner som er så livsfarlige, men også vanvittige at det aldri hadde falt meg inn at det kunne være et problem. Og hvorfor mener egentlig store deler av jordas befolkning at ett tall et svaret på universets mysterier? Svaret er enda mindre innlysende enn du skulle trodd.

Uansett. Morsomt et det. Jeg skulle gjerne satt i gang en undersøkelse av forfatterens hjerne, for jeg er genuint nysjerrig på hva som skal til for å finne på dette. Språket er lettbeint og forståelig, noe som er imponerende gitt at det skrives om er såpass uforståelig.
Hvis du er ute etter de store leseopplevelsene, med følelser, relasjoner og drama er kanskje ikke denne noe for deg. Men det har den stengt tatt heller aldri hevdet å være. Så den viktigste grunnen til å lese denne, er heller at den er fantastisk skrudd og morsom, og trolig veldig annerledes enn alt annet du har lest i år. For å være helt ærlig vet jeg ikke helt hvilken sjanger jeg skal klassifisere den i, men jeg tror de fleste kan like dette eventyret.
Anbefales!


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *