The Hate U Give – Angie Thomas

Fra arkivet – September 2019

Starr er en helt vanlig ung jente som opplever et forferdelig traume. Hun balanserer på en tynn linje mellom den private skolen og det røffe nærmiljøet. Denne skjøre tilværelsen knuses dagen da Khalil, som hun har kjent hele livet blir skutt og drept. Av en politimann. Uten å være bevæpnet.

Starr prøver å fortsette livet, men noe har gått i stykker inne i henne. Snart finner hun seg i sentrum av en bevegelse som er mye større enn seg selv, og de ser alle på henne som sin leder.

Dette er en sterk historie om en urettferdig verden. Ett unikt innblikk i amerikanse forsteder, og et friskt perspektiv på amerikansk politikk. Den engasjerer, berører og skildrer, men først og fremst gjør den deg forbanna på USA og alle skjebnene som skulle vært annerledes.


Det er umulig å ikke bli revet med. Likevel er det en håpefull tone. Det er en mørk verden, men det er fortsatt stjerner på himmelen. Og de som lyser klarest er kanskje de som aldri ville stå forrest, men endte der allikavel?

Starr er en ledestjerne, også utenfor papiret. Anbefales for alle over 12 pga noen brutale scener. En bok som er viktig og aktuell, men først og fremst veldig godt skrevet.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *