A song of Ice and Fire – George R.R. Martin

Fra arkivet – Juni 2020

Bøkene som senere ble til den verdenskjente tv-serien forteller om kampen for herredømme på det fiktive kontinentet Westeros. Vi følger forskjellige slekter gjennom krig, ødeleggelse og diverse andre intriger.

Det krever sin forfatter å holde på leseren gjennom så mange, så tykke bøker. Martin portretterer en spennende verden, med fascinerende karakterer. Problemet er bare at hver gang du begynner å like noen blir vedkommende drept.

De fleste har vel fått med seg at serien er relativt blodig. Det skal visstnok gi bøkene en troverdighet og et snev av realisme, men personlig syntes jeg det bare blir litt groteskt. Det er mulig at jeg bare er pyse, men jeg kunne ønsket meg noe moderasjon når det gjelder brutalitet.

Bortsett fra dette er bøkene bra. Til tross for at jeg kanskje ikke er helt riktig leser, men jeg kom meg fortsatt gjennom alle bindene. De politiske systemene virker gjennomarbeidet, og handlingen henger godt på greip. Hvis westeros hadde fantes et sted, tviler jeg ikke på at det ligner Martins fantasiverden.

Så; er du glad i fantasy, drager(!!) og tåler litt blod er nok denne midt i blinken for deg. Jeg har ikke sett serien, men kan anbefale disse om du ønsker et annet vindu inn til handlingen. Passer utmerket til en rolig sommer, for om du først starter er den vanskelig å legge fra seg!


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *